Ipet companion maakt op afstand spelen met huisdieren via website mogelijk

Speel op afstand met je huisdier

Via het internet met je kat spelen

Ipet Companion maakt gebruik van robot bestuurd speelgoed om internet gebruikers op afstand te spelen met beschutte katten om hen te vermaken.

Technologie zoals de gatefeeder maakte het al mogelijk voor katteneigenaren om hun huisdieren te voeden terwijl ze niet thuis zijn. Nu is er ook Ipet Companion welke gebruik maakt van robot bestuurd speelgoed om internet gebruikers op afstand te laten spelen met katten om hen te vermaken.

Met behulp van technologie van Reach-in, biedt de website  live video streams van de kat  in negen dierenasiels in de VS, zoals de Oregon Humane Society en de uitlopers Animal Shelter in Denver. Gebruikers hebben zowel controle over de camera als het afstand bestuurbare speelgoed geplaatst in de ruimte waar de dieren zich bevinden voor een periode van twee minuten per keer. Het verplaatsen van het speelgoed trekt de aandacht van de nabije katten, zodat internet gebruikers in real-time op afstand met de dieren spelen. Dit zorgt voor vermaak voor zowel de gebruiker als de huisdieren, vermindert de druk op de medewerkers van de asiels en – volgens het bedrijf – heeft een positief effect op de hoeveelheid tijd die gebruikers doorbrengen op de website van dierenasiels, stimuleert donaties en verhoogd het aantal adoptie.

Bronnen: http://www.ipetcompanion.com