Wat is de beste hondenverzekering

afbeelding-beste-hondenverzekering

De vraag welke hondenverzekering ook de beste hondenverzekering is, is niet eenduidig te beantwoorden. Dat heeft te maken met uiteenlopende zaken: dus voor ieder mens is de beste hondenverzekering een andere. De beste hondenverzekering voor jou is namelijk zeer afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt en jouw levensstijl.

Risico nemer of risico avers?

Ben je een risico nemer? Dan is de goedkoopste verzekering met hoog eigen risico en beperkte dekking waarschijnlijk de beste honden verzekering voor jou Waaghals? Verzeker je hond (en jezelf ) dan helemaal niet! Wil je er gewoon zeker van zijn dat je je hond altijd kan voorzien van de juiste zorg zonder bang te moeten zijn voor onverwacht hoge rekeningen, kies dan voor een zeer compleet, en meestal maandelijks duurder, pakket.  Zit je daar tussen in, dan is een plus pakket waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Beste hondenverzekering afhankelijk van levensfase van je hond

Welke voor jou de beste hondenverzekering is ook sterk afhankelijk van de levensfase van je hond. Een puppy verzeker je voor andere (aanvullende) items dan voor oudere honden.  In de jonge jaren zijn puppies lekker speels en halen de raarste dingen uit: dat betekent wel dat de kans op een ongelukje dus ook groter is dan bij een oudere hond die z’n rondjes op z’n gemakkie maakt. Hou daar rekening mee wanneer je hondenverzekeringen met elkaar vergelijkt.  Zo is bij een puppy castratie  relevant, terwijl bij het verzekeren van een oudere hond crematie / begrafenis juist van belang kan zijn. We hebben daar dan ook op de website rekening mee gehouden, zodat je juist voor jouw hond een heldere vergelijking kunt maken.

Vergoedingen hondenverzekering

We adviseren je je niet alleen door prijs te laten beïnvloeden. In onze overzichten vergelijk je hondenverzekeringen van verschillende aanbieders eenvoudig door aan te vinken; schat voor jezelf de verwachtte en onverwachtte zorgkosten van je hond in (voor komende jaren), en bekijk dan hoeveel vergoeding er door iedere verzekeraar wordt geboden. Het dan een kwestie van handig rekenen.

Keuze van verzekeraar

Wij vergelijken hondenverzekeringen van 7 meest bekende verzekeraars. Daarbij is er onderscheid tussen de “oud-gedienden” en nieuwe aanbieders van honden verzekeringen.   Proteq en Petlan bestaan beiden geruime tijd. Daarnaast zijn ze specialist in dierenverzekeringen, en dat kan betekenen dat ze dus net iets meer kennis en ervaring hebben, waardoor de hondenverzekering zelf, maar ook de afhandeling van schade goed verloopt. Nieuwere aanbieders zijn Ohra en InShared , beiden vanuit de oorspronkelijke verzekeringsbranche.  Hema en Aegon (voormalig) Kruidvat zijn misschien vreemde eenden in de bijt, beiden bieden naast verzekeringen voor honden overigens ook andere verzekeringspakketten aan, zoals reisverzekeringen.  Eigenlijk biedt iedere verzekeraar goedkope en dure / beste hondenverzekeringen aan, maar de prijs en dekking variëren nog sterk.  Zoek je een partij met veel ervaring met hondenverzekeringen, kies dan voor Petplan, Proteq Dier & Zorg of Ohra.  Zij bieden over het algemeen ook completere pakketten en vergoedingen, maar daar staat tevens een hoger prijskaartje tegenover.

Maar wat is nu de beste hondenverzekering….

Over het algemeen is de beste hondenverzekering die verzekering die het beste aansluit bij zowel de levensfase van je hond als jouw levensstijl.  Echter, wanneer we de beste verzekering zien als de mees complete hondenverzekering, (en andere factoren zoals prijs buiten beschouwing laten) dan zijn dat meestal wel de duurdere pakketten van de specialistische hondenverzekering aanbieders, zoals Reaal Dier & Zorg en Petplan.