Veelgestelde vragen over de kosten van de dierenarts

Hoe vaak heb je een dierenarts nodig per jaar en wat kost een consult?

Dit verschilt natuurlijk per hond en leeftijd. Gemiddeld is het 2-3x per jaar nodig om een dierenarts te bezoeken. Hierbij is het jaarlijkse vaccinatie consult meegenomen. Voor een consult (inclusief medicijnen) bent u al snel circa euro 50,- kwijt. Eigenaren van jonge en oude honden bezoeken gemiddeld vaker een dierenarts.

Wat is een kostenindicatie van een grote operaties aan de heupen?

Een operatie aan de heupen kost al snel euro 2000,- of meer.

Wat is een kostenindicatie van een operatie aan ellebogen?

Operaties aan de ellebogen (ocd, lpc, lpa) bij jonge grotere honden ) kosten euro 800,- of meer

Wat is een kostenindicatie voor behandelingen van jonge dieren die iets gek hebben gegeten?

Door een vreemd voorwerp, bijvoorbeeld een balletje kan er ernstige schade aan de darmen optreden. Waardoor soms een zware operatie nodig is. De kosten zullen variëren tussen de 300 en 1500 euro..

Wat is een kostenindicatie voor behandeling van uitgebreide huidproblemen?

Huidproblemen zijn vaak lastig te behandelen (een allergie ligt vaak aan de basis van een huidprobleem) en vaak zijn meerdere bezoeken aan de dierenarts nodig voordat het probleem opgelost is. Reken op zo’n 70 euro per consult.

Wat is een kostenindicatie van veelvoorkomende operaties aan de knieën?

Bij het voorkomen van het uit de kom schieten van knieschijven (patella luxatie), veelvoorkomend bij jong volwassene kleinere honden, zijn kosten vanaf euro 500,- gangbaar. Bij het herstellen van gescheurde kruisbanden, veelvoorkomend bij grotere honden van middelbare leeftijd, zijn voor het plaatsen van een kunstkruisband kosten van euro 600,- of meer gangbaar. voor een meer geavanceerdere innovatieve en betere kruisband ingreep als TTA zijn de uitgaven euro 1500,- of meer.

Wat is een kostenindicatie voor behandelingen van trauma (bijv. Aanrijding)?

Antwoord: De kosten bedragen al snel euro 500,- of meer. Indien veel diagnostiek en uitgebreide operaties en revalidaties nodig zijn kunnen de gezamenlijke kosten oplopen tot duizenden euro’s. Indien bij operaties ook bloedtransfusie noodzakelijk zijn is dan zijn de extra kosten per bloedtransfusie vanaf euro 700,-.

Wat is een kostenindicatie voor behandelingen van kanker?

Vanaf middelbare leeftijd komt kanker regelmatig voor. Een behandeling hiervan kost in de regel circa tussen de euro 500,- en 1500,-. Indien bij operaties ook bloedtransfusie noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld bij het opereren van een bloedende milttumor, dan zijn de kosten voor iedere bloedtransfusie vanaf euro 700,-.