Veelgestelde vragen over aanschaf van een hond

Hoe oud wordt een hond?

De gemiddelde leeftijd van de hond verschilt per ras. Gemiddeld genomen worden de grote rassen minder oud dan de kleinere. Een Duitse Dog is op achtjarige leeftijd al behoorlijk oud, terwijl een teckel gemakkelijk 12 jaar wordt.

Waar moet ik op letten bij een asiel hond?

Een asielhond is vaak heel erg blij met de tweede kans die hij krijgt. U moet wel bedacht zijn op kans of afwijkend gedrag, de hond kan immers in het verleden vervelende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Vaak is het verstandig om de hond te laten controleren door een dierenarts.

Waar moet ik op letten bij een hond uit het buitenland?

Een hond uit de zuidelijke Europese landen hebben vaker ziektes bij zich. Indien u hond via een erkende stichting betrekt, vraag dan of er getest is op deze ziektes (bijv. Leishmania, Ziekte van Lijme, anaplasma, babesia). Indien hierop niet is getest is het erg belangrijk dit alsnog in Nederland te laten doen.

Aanschaf van een huisdier

Veel mensen zijn gek op huisdieren. En wat is voor een dierenliefhebber leuker dan een nieuw huisdier in huis? Maar voordat u een nieuw huisdier aanschaft, is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen. Zo weet u zeker dat u een keuze maakt die bij u en uw situatie past. Het kan zijn dat u besluit dat u nu beter geen huisdier kunt kopen, bijvoorbeeld omdat het u teveel tijd kost of omdat u de kosten van een huisdier te hoog vindt. Het kan ook zijn dat u vindt dat een dier juist heel goed bij u en uw persoonlijke situatie past en dat een dier meer dan welkom is. In dat geval heeft u, doordat u er van tevoren zorgvuldig over nagedacht heeft, een prima basis om goed voor uw nieuwe huisgenoot te kunnen zorgen. En dat is de beste garantie om samen een heel plezierige tijd tegemoet te gaan. Bron: LICG Voor meer informatie ga naar de website van het LICG