Gekloonde hond voor €100.000,-

hondenverzekering vergelijken

Dolly het schaap is al lang niet meer het enige dier dat gekloond is. Sinds 2006 kunnen mensen hun hond laten klonen bij het Zuid-Koreaanse bedrijf Sooam Biotech. Sinds de oprichting heeft het bedrijf al bijna 800 honden succesvol gekloond.

Kosten Klonen hond

Het klonen van een hond komt wel met een stevig prijskaartje. Per kloon vraagt het Zuid-Koreaanse bedrijf een prijs van maar liefst 100.000 euro. Echter heeft Sooam Biotech een competitie uitgeschreven voor mensen die geen geld hebben om hun hond te laten klonen, maar hier wel interesse in hebben. De competitie draait om het mooiste hondenverhaal. Mensen kunnen een motivatie inclusief video’s en foto’s van hun trouwe viervoeter opsturen om kans te maken op een gratis kloon van hun hond. Nederlanders kunnen hier echter niet aan mee doen. De actie is momenteel gericht op inwoners uit het Verenigd Koninkrijk.

Wereldwijd klanten

Het bedrijf bedient wereldwijd klanten waarbij er geen restricties aangaande het ras, de leeftijd of sekse van de hond bestaan. De doelgroep bestaat voornamelijk uit een groep superrijke particulieren. Prinsen, beroemdheden en succesvolle zakenmensen. Zij laten hun trouwe hond klonen zodat zij hun gezelschapsmaatje niet hoeven te missen wanneer deze overlijdt. Wij zorgen er voor dat je geen afscheid meer hoeft te nemen van je hond”, aldus Wang Jae-woong, woordvoerder van het bedrijf tegen de Japan Times.
Een andere doelgroep bestaat uit overheidsinstellingen die het klonen willen inzetten voor werkdoeleinden. Honden met specifieke functionele eigenschappen zijn voor hen interessant. Een hond die zijn meerwaarde heeft bewezen is voor overheidsinstellingen interessant om te laten klonen.